Och på tal om belöningar...


Jag blev tokig i denna klänning, färgerna stämmer exakt överrens med mina egna! Denna klänningen kommer jag faktiskt redan i, finns i min storlek/mina mått!! Vi får se om det blir att skaffa den! Kanske borde vara en av mina belöningar här innan jul! Årets julklänning?

Klänningen från ASOS.

Belöningar

Måste sätta upp lite belöningar också! Ännu en "morot" blir det ikväll! Jag gillar morötter. För varje 5 kg jag går ned så blir det en belöning. Jag får välja mellan dessa! Det förutsätter att jag har råd, så kan bli val enligt min ekonomiska situation!

För delmål -5kg:
• Tidningen Laga Lätt eller annan rolig/motiverande tidning
• Ny kokbok
• Nytt träningsplagg
• Nytt nagellack
• Plockning av ögonbryn på Make Up Store
• Rockring
• Pedikyr
• Fixa naglarna hos Helen
• Något bra till hemmet
• Bio
• Ansiktsbehandling
• "Hemma-spa-kväll"
• Ny BH

För slutmål (-38,9kg):
• Nya snygga underkläder
• Nya badkläder
• Drömklänningen & skorna

Vikt (Vecka 0 av 52)



30/11 - 2011

Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 94,2kg
Viktförändring denna vecka: -1,2kg
Viktförändring totalt: -14,7kg

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 3,5kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 24,2kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -23,5kg


Nästa vecka på onsdag blir det den första veckans viktnedgång! Kommer dock fortsätta räkna med mina 10 veckor i viktnedgångsperioden eftersom dom ligger kant i kant med varandra! Målet är ju att äta helt vanlig mat under ett års tid och göra det i rätt mängd med rätt råvaror samt med bra motion! Och därmed gå ned mina extra kilon! Så allt är kanske lite rörigt såhär i början, men det blir nog snart mer struktur på det.

Sen förra veckan har jag gått ned 1,2kg!! Det är helt otroligt! Med tanke på att jag börjat äta riktig mat, man ska egentligen gå upp i vikt vilket jag inte alls gjort! Och när det gått 5 dagar, så ska tydligen inte vikten komma tillbaka på efterkälken som man kanske väntar sig! Håller tummarna och går/tränar så gott jag kan tills nästa onsdag så får jag se resultatet då. Helgen blir som sagt ingen träning, men förhoppningsvis mycket promenerande!

Dag 3

Även idag har jag haft en mysig morgonpromenad med Linn! Längtar mycket till jul nu faktiskt! Dock hoppas jag att jag slipper is i spåret... Gärna snö, men inte glashal is! Har faktiskt skrivit ut julkorten, skurit till dom och snart har hela familjen skrivit på, dags att skicka snart!

Imorgon blir det förberedelse inför fredag och helgens avfärd!! Blir ett skönt fotbad och lite extra vardagslyx hemma! Ingen träning imorgon, bara promenad. Samt packning blir det! Och möjligtvis en hår-in"packning" med... Höhö.

Dagens sug (1):
• Mackor

Dagens stjärnor: (1 för varje gång jag avstått 1 sug)
Inga stjärnor, för jag åt faktiskt en macka idag!

Dag 2

Dagens motion och mat är avklarad fint även idag! Frisk morgonpromenad och bra träningspass! Det känns fortfarande så otroligt givande och skönt att gå min promenad på morgonen! Har även skickat iväg lite fint inpackade paket till mina auktions-vinnare samt fixat grejer som behövs till årets julkort!

Middagen idag blev tonfisksallad förtärd tillsammans med Linn, vi ska på morgonpromenad imorgon också! Dessutom inte långt kvar till fredag nu!! Snart åker jag med min älskling till okänd destination!! Längtar så väldigt mycket, och är så fruktansvärt nyfiken!

Imorgon är det dessutom dags för vägning!! Jag har ju börjat äta vanlig mat, så jag ska inte bli chockad om jag gått upp 2kg! Det sägs dock vara mest vatten. Min ämnesomsättning ska komma igång och börja arbeta som vanligt igen! Så det ska bli både skrämmande och intressant att se hur det gått!!

Dagens sug (0):
• Inget!

Dag 1

Idag är det dagen! Första dagen på första veckan av 52 vekor! Det blev faktiskt till och med sovmorgon idag, så sitter och dricker kaffe och skriver nu innan morgonpromenaden! Lite praktiska ändringar med maten har det blivit, flyttat min "riktiga" mat till middagen istället, blir så sjukt proppmätt på det lilla jag ska äta under lunchen så känns bättre att ta det till middagen, då jag inte ska träna efteråt!

Snön kom ju igårkväll, så ska bli så skönt att få gå ut i den friska luften! Har även tagit mina "före"-bilder... Dom är jättebra om man jämför med utgångspunkten 108,9kg eller till och med 120kg. Så väldigt synd att jag inte har några sånna "före"-bilder! I alla fall inte på kroppen, har däremot med kläder! Så får se om de publiceras här senare! Men det ska bli så skönt att få se den sista skillnaden under kommande år! Tror jag tar nya bilder för varje -7kg eller så och sedan publicerar jag dom här.

Ska bli lite tips och motivation under december här inför julen, massa "matnyttigt"! Får massa tips och råd från folk, deras upplevelse och vad som biter på suget eller motivationen!

Ska även fullfölja mitt lilla test jag skrev om igår, ska bli spännande! Fick ju en massa tips av Karin på itrim igår också, så ska också testa att ta bort en till knytnäve grönsaker från måltiden. För det går knappt att få i sig, ska ju inte töja ut magsäcken igen! Detta är verkligen en period av tester och finslipning! Spännande att hitta det som funkar för en! Men nu, morgonpromenad!!

----------

Första dagen har gått riktigt bra faktiskt, strålande sol under morgonpromenaden och in till gymmet! Mitt pass var klart idag så kunde hämtas under dagen! Så längtar fruktansvärt mycket till fredag då vi åker!! Men jag har fått ihop mina steg och haft ett grymt träningspass! Och det gjorde verkligen susen att äta min riktiga mat till middagen! Passade utmärkt.

Dagens sug (1):
• Räkor med vitt vin och baguette

Dagens stjärnor: (1 för varje gång jag avstått 1 sug)

 


Bokföra suget

Jag ska göra ett litet test nu under första veckan. Jag ska skriva upp alla gånger jag känt ett sug efter något och vad det är under dagen. Och om jag misslyckas med att ignorera suget eller inte! Alltså om jag äter det jag är sugen på eller faktiskt struntar i det och släpper tanken! Får en stjärna eller något för varje gång jag struntar i det! Tror det är en bra metod för första veckan, just då det lär vara som svårast! Det bör gå lättare att ignorera suget när man har en "morot" i början sådär! För att strunta i suget: ta ett tuggummi eller drick ett stort glas vatten! Och bli väldigt stolt och motiverad av de gånger då jag lyckas! Förhoppningsvis så är perfektionisten i mig framfusig här när det gäller detta test, då ska det gå utmärkt!

Dag -1

Första advent! Alltid lika mysigt varje år, dock så blev fyrverkeriet inställt. Det blir andra eller tredje advent istället. Idag har vi dock bakat lussebullar, och jag har smakat dessvärre. Men det är ok idag! Bara för idag. De andra ska dricka glögg och äta pepparkakor nu, men för mig blir det nog en varm kopp te eller kaffe istället!

Men imorgon är det dags! Första dagen på vecka 1 av 52!! Det är så väldigt spännande att det börjar imorgon! Blir dock ingen extravägning imorgon utan den blir av på onsdag som vanligt! Men mått och bilder ska tas imorgon. Det kommer bli en riktigt tuff resa över året som kommer, men jag är beredd! Ska lära mig allt ifrån rätt portionsstorlek, försöka hitta på ett smart system för suget och hålla motivationen uppe! Speciellt nu över julen blir utmaningen extra stor, men jag ser ändå fram emot den! Som jag märkt de två senaste dagarna har jag klara svårigheter med att få i mig mycket mat, så det är väldigt små mängder som gäller!

Hur som helst, ska bli skönt med en god natts sömn inför imorgon och sen påbörja mitt nya liv!!

Startmått 15/9

Måtten är från 15/9 2011, dvs 10 veckor sedan!
Publicerar imorgon/måndag de faktiska måtten jag har idag, ska bli spännande att se den första skillnaden!

Midja: 111cm
Stuss: 127cm
Vänster arm: 43cm
Vänster lår: 76cm

Dag -3 & dag -2

Igår hann det inte bli något inlägg, men hade en fantastiskt mysig morgonpromenad samt frukost med Linn! Utflykter på stan, alltså ingen träning sen i onsdags! Var även och handlade lite med mamma inför lussebak och skink-saltning i helgen! Ska bli så roligt att äntligen börja förbereda julen!! Kommer alltid älska julen vare sig det är proppfullt med mat eller inte! Dock är vårat julbord en klar tradition, så jag ser fram emot att hantera det med små portioner i år!

Och imorgon är det ju första advent!! Vilket innebär en massa saker. Första julmyset börjar, lussebak, saltning av skinkan påbörjar, ljusstakarna ska upp och adventsstaken ska inredas! Vilket också betyder att vi måste ut och plocka vitmossa, skönt med en till liten tur idag. Är snart på g för morgonpromenad, men är skönast när det är i alla fall LITE ljust ute! Även så ser jag fram emot adventsfyrverkeriet, ska bli så mysigt!

Vad beträffar idag, är inget speciellt på gång alls, förutom att min älskling är här och förgyller min helg!! (Och retas eftersom han vet vart vi ska på resan och inte jag). Just det, och jag börjar ju trappa upp idag!! Min första riktiga mat på 10 veckor! Det blir en lunch bestående av kokt blomkål/broccoli med kokt vit fisk samt en sallad. Ska börja med en väldigt liten portion idag, för annars kommer nog magen dö!

Det är något så mysigt med tidig lördagmorgon, speciellt innan advent, det känns i luften på något sätt!

På måndag/imorgon tar jag de första helkroppsbilderna. Lite synd att jag inte tog "på samma ställe" när jag började för 10 veckor sen. Men lätt att vara efterklok. Har två bilder från 2009 men också några fullständigt fruktansvärda bilder från lite innan 10 veckor sen! Får se vilken/vilka av dom jag vågar publicera... Blir lite presentation av mått snart också!


Dag -4

Lite omplanering! Det blir så att min upptrappning blir en vecka tidigare! Detta mycket för att jag ska få åka med min älskling till en okänd destionation!! Han hittar på djävulskap (överraskningar).... Men ska bli så otroligt roligt, och skulle vara så fint att kunna äta en riktig middag med honom på restaurang! I väldigt små portioner såklart! Så därför är det alltså bara en vecka kvar tills jag börjar mitt år! Dvs, vecka 1 börjar den 28:e november! Ska bli otroligt spännande!! Börjar de första dagarna med kokt mat så magen får vänja sig i lugn och ro.

Idag har jag varit och ränt runt i Stockholm samt varit på en mätning på H&M och skaffat mig en liten present! Har inte berättat att jag är passformsmodell hos H&M. Men vi konstaterade i alla fall att jag inte kan vara modell för samma storlek längre eftersom jag gått ned så mycket i vikt! (Kul!) Utan jag ska kontakta dom igen när min vikt stannat, vilket jag verkligen ser fram emot!

Angående min lilla present, så kan jag meddela att jag har skaffat ett par jättefina sandaletter från Tamaris, väldigt festliga! Dessa blir mina målskor! Är fortfarande för tung för att gå helt avslappnat i dom men dom sitter väldigt fint på foten, och hållning får man verkligen i dom! Så det har jag unnat mig för att jag tycker att jag varit så väldigt duktig under dessa snart 10 veckor!

Benen och fötterna värker idag, träningsvärk gissar jag på! Har gått mellan 10 000-13 000 steg per dag här nu sen bloggen startades! Vilket känns helt fantastiskt! Känns som man redan fått bättre kondition...

Vikt (23/11, dag -5)



Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 95,4kg
Viktförändring denna vecka: -1,6kg
Viktförändring totalt: -13,5kg

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 4,7kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 25,4kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sen dess: -22,3kg

Idag har jag faktiskt fått bassning för att jag tränar för mycket! Måste vara första gången i mitt liv... Det är jättebra dock att dom säger till mig så jag kan göra detta på en stabil och bra nivå. Lätt att bli ivrig när man är euforisk! Måste låta kroppen vila mellan träningsdagarna, så det har jag tagit till mig på riktigt. Det är läskigt det där med att överträna, vilket jag inte vill få reda på konsekvenserna för! MEN, jag tänker ändå säga att jag är duktig!! Ska inte låta det dra ned mitt humör eller min inställning! Det gäller att hitta det som är lagom, inte för lite men heller inte för mycket.

Vikten idag visade väl inte exakt vad jag hade önskat, speciellt inte med mitt hårda arbete! MEN, även här, jag är jättenöjd med resultatet! Nu återstår snart bara 1 vecka kvar innan mitt år drar igång!

Tog även reda på att min lägsta vikt jag uppnåt genom mina försök är 90,7kg, en riktigt retsam siffra! Så nu baske mig! Kommer en liten uppdatering med mått snart också.

Dag -6

Även idag har allting gått som smort! Gått mina promenader och varit på mitt träningspass. Jag är så stolt över mig själv! (För övrigt första gången jag skriver det/säger det!) Jag har också hämtat en liten utmaning på itrim, en sån här tränings-utmaning dom har denna månad. Man sätter upp ett mål med antal pass/vecka samt promenad och ser sen hur bra man kunnat uppnå målet. Kul tyckte jag! Dock är det ju inget annat än att jag kommer klara mig fullständigt perfekt med utmaningen!

Motivationen är min största tillgång! Som jag beskrev det för Linn idag under morgonpromenaden: "Du vet i The Sims, när man lyckas med så många saker i livet att man får en vit status-bar! Så känner jag nu! Motivationen är evig!"

Idag är det även dags för de första julförberedelserna! Nämligen bräck-korven som vi gör själva och lämnar in för rökning! Längtar också massor till första advent på söndag! Och längtar till julen i övrigt, det bästa jag vet!

Vägning imorgon också! Shit vad spännande, jag har gjort så bra ifrån mig de senaste dagarna! Är så sjukt nöjd med vad som än visas på vågen! Är som sagt förhoppningen -4kg!


Dag -7

Kom precis hem efter dagens träningspass, riktigt nöjd med min insats de senaste dagarna! Morgonpromenad på 45-60 min, promenad till gymmet på 45 min och träningspass 30 min! Varje dag, det borde ge ett bra reslutat!

Tankearbetet har även idag varit på topp. Alla saker som jag tidigare sagt till mig själv och använt som ett mantra har nu blivit verklighet och något jag tror stenhårt på! Jag vågar säga saker som jag tänkte att jag ville våga mena. Saker jag idag menar är det som jag tidigare önskat att jag kunnat mena! Jag har inte längre någon ursäkt för att inte träna eller röra på mig, jag vet exakt vad jag vill! Och för en gångs skull tycker jag om att röra på mig!! Så länge jag kan komma ihåg har det varit ett "nödvändigt ont". Som jag avskytt det med varje partikel i kroppen för det påminner mig om hur otränad jag är. Vilket såklart även påvisar hur tjock jag är. Jag har alltid hatat att svettas för det är ett tecken på i vilket skick min kropp är, så jag har undvikit det. Idag gillar jag nästan att svettas, jag vet i alla fall att det är ett gott tecken! Så idag har jag till och med träningsvärk i vänster smalben, blir nog lite massage och muskelsalva om en stund. Jag bör på tal om det även införskaffa ett par ordentliga träningsskor för utomhusbruk.

Dagens favorit är klart sockerfritt tuggimmi, mycket smak men väldigt få kcal! Det är också skönt att säga att detta är sista gången jag ska gå på pulver, för det är det verkligen! Jag längtar mindre än jag trodde tills jag får äta vanlig mat igen. För några dagar sen hade jag kunnat döda för en sallad och en stekt köttbit med sås, men sen jag började med detta projekt så är det som bortblåst, inget sug för någonting över huvud taget! Även om det ska bli skönt att kunna starta det hela på ett bra sätt redan från första början, med de rätta råvarorna och tänket! Nu har allting klickat, denna kicken är precis den jag saknat de tidigare gångerna för att lyckas. Den kom precis vid rätt tillfälle. Nu har jag två veckor på mig att förbereda samt planera allt och ställa mig i de rätta skorna! Kunde inte haft ett bättre utgångsläge!

Dag -8

Idag skriver jag -8 eftersom det är 8 dagar kvar tills jag börjar min nedräkning. Om lite mer än en vecka är målet att ha gått ned 8kg till, jag gör mitt bästa men får se hur långt på den vägen jag kommer! Efter detta kommer min första dag i mitt alldeles nya och förbättrade liv!

Detta dygn har varit ett enormt arbete med mig själv, jag har fått ihop mitt pussel. Det som legat i en stor hög i alla dessa år, en eller flera bitar som saknats och som jag nu har hittat! Jag har fått ihop alla lösa trådar som nu bildar en praktfull knop. Lättnaden är helt obeskrivlig, tvekan är bortblåst, lugnet är enormt och motivationens tak är bosatt på månen!!

Riktigt bra citat

"Att frossa i onyttigheter tänker jag då rakt inte ge till mig själv som födelsedagspresent i alla fall. Något bättre är jag värd!"
"Men, det får bli ett steg i taget. Just nu tänker jag fokusera på att vara stolt över de förbättringar jag redan har sett till att genomföra! :-)"

"Ska denna dag föra mig en dag bort från 
mitt mål, eller en dag närmare det?"

"I övrigt så har min dag gått bra och det trots att sambon snaskade på de sista vingummina, som faktiskt har legat i skafferiet hela dagen utan att jag så ägnat dem en tanke. I normala fall hade jag antagligen tänkt att ingen skulle märka om jag tog en - men nu är jag så fast beslutsam att jag inte är ute efter att lura andra eller mig själv. Det känns kanon."

"Samma frågeställning kan man dessutom använda sig av när man känner sig sugen på att synda på ett eller annat vis. Gör en mental lista för dig själv i stil med "Varför ska jag låta bli att äta den där bullen?/ Varför ska jag äta den där bullen?" så kommer den antagligen inte att kännas lika lockande efteråt. Det är trots allt sällan det finns några bra skäl till att äta onyttigt i förhållande till att låta bli."

"Jag har kommit på att något som motiverar mig när uppgivenheten sköljer över en, är att fokusera på saker som man vet om att man kan och som man är stolt över att ha klarat av."

Dessa citat från min inspirationskällas blogg.

Historik

Här är lite gamla och de nyare siffror som jag kommer fortsätta på!
Senaste kollen är 2 dagar sen, och nästa vägning blir onsdag nästa vecka!

18/11 (9 veckor):
Vikt: 97kg
BMI: 32.8
Förändring: -3,7kg
Totalt: -11,9kg

9/11 (8 veckor):
Vikt: 100,7kg
BMI: 34
Förändring: +3,7kg
Totalt: -8,2kg

4/11 (7 veckor):
Vikt: 97kg
BMI: 32.8
Förändring: -2,1kg
Totalt: -11,9kg

26/10 (6 veckor):
Vikt: 99,1kg
BMI: 33.5
Förändring: -0,6kg
Totalt: -9,8kg

19/10 (5 veckor):
Vikt: 99,7kg
BMI: 33.7
Förändring: -2,1kg
Totalt: -9,2kg

13/10 (4 veckor):
Vikt: 101,8kg
BMI: 34.4
Förändring: -0,9kg
Totalt: -7,1kg

6/10 (3 veckor):
Vikt: 102,7kg
BMI: 34.7
Förändring: -1,2kg
Totalt: -6,2kg

29/9 (2 veckor):
Vikt: 103,9kg
BMI: 35.1
Förändring: -1,5kg
Totalt: -5kg

22/9 (1 vecka):
Vikt: 105,4kg
BMI: 35.6
Förändring: -3,5kg
Totalt: -3,5kg

15/9 2011 (startvikten):
Vikt: 108,9kg
Midja: 111cm
BMI: 36.8

2010:
Kommer mer


2009:
Vikt: 120kg


Det första inlägget

Jag heter Amanda och är en av de miljontals människorna som kämpar med sin vikt. Idag är jag en tjej på 21 år, är arbetssökande samt pluggvillig och väldigt säker med mig själv! Min viktresa började nog redan som väldigt ung, då min uppväxt har bestått av alla klassiska upplägg med skolidrott/lek och bus/ork och en konstig blandning av det som dock tilltalat mig mycket, det kreativa. Idag ser jag tillbaka på de första åren jag började intressera mig för viktnedgång, när jag var runt 16 år. Vad jag vägde då har fallit ur minnet, men jag minns den första perioden av träning/bra mat som ofattbar. Tidigare trodde jag att man faktiskt inte kunde ändra på sitt utseende eller gå ner i vikt. Jag trodde att jag inte skulle kunna hitta jeans eller kläder i min storlek för jag var skapt på det sättet.

Nu är jag 21 år och har som mest vägt 120kg, idag väger jag 97kg och har genomgått alla tänkbara dieter och upplägg. Min senaste tillgång, som många nog känner till, är itrim. Med hjälp av dom har jag lyckats gå ned 30kg, men även lagt på igen efter det. Jag är just nu snart inne på min näst sista vecka med "pulver", detta är då alltså min andra viktminskningsperiod hos itrim. (Senaste var för 2 år sedan)

Efter detta börjar det riktiga arbetet, rakt in i julen! En superbt bra utmaning, och för en konstig gångs skull, känner jag mig inte panikslagen över det. Jag passar nu på och tackar Naughtyn, för det är faktiskt tack vare henne som jag nu sitter och skriver. Efter att ha lusläst hennes blogg och nästan gråtit en skvätt kunde jag inte vara mer motiverad och inspirerad av hennes underverk! Jag har aldrig varit mycket av en bloggläsare, men jag fastnade verkligen för hennes sätt att skriva! Framför allt hur väl jag känner igen mig hos henne, och det är inte ofta man hittar dom guldkornen! Någonting som hon också skrev "förvänta er inga mirakel" är nog en passande mening. Framför allt för mig själv!

Min familj har alltid varit min stöttepelare i vardagen, speciellt i början av min viktminskning. Men på senare tid har det känts som att dom nästan tröttnat lite på mitt gnetande fram och tillbaka. Så det är väl därför jag gör detta, inte bara för att få lite feedback och förhoppningsvis trevliga kommentarer! Utan för att få skriva av sig om sånt som känns alldeles underbart fantastiskt och det man surar över!

Jag har sagt till mig själv åtskilliga gånger att "nu är det för sista gången". Men det är väl så det funkar, har jag lärt mig, att det är ett ständigt pågående arbete, ingen quick-fix. "Det finns inga ursäkter längre!" Jag vet och har känt på hur dåligt jag och min kropp mår av dålig mat och ingen motion! Som en fantastisk Karin sagt på itrim: "Jag skulle kunna tro att alla dessa år bara har varit ett förberedelsearbete för dig! Det tar tid!" Så! Med detta sagt, jag ska låta det få ta sin tid, inte ge upp och framför allt inte enbart se misslyckanden!

Jag har inte kommit så långt att jag sagt en tidsperiod som jag ska kämpa stenhårt, men ett år låter ju väldigt perfekt! Återkommer med en mer detaljerat riktlinje! Så jag skriver ett startinlägg snart där jag presenterar lite "siffror", som jag tycker är så kul!


RSS 2.0