Mått (Vecka 33 av 52)



25/7 - 2012
 
Mått idag:
Midja: 78 cm
Stuss: 108 cm
Lår: 64 cm
Arm:  35 cm
 
Förändring sedan förra veckan:
Midja: 0 cm
Stuss: 0 cm
Vänster lår: 0 cm
Vänster arm: 0 cm
 
Det verkar helt otroligt nu när jag mäter mig! Ingen förändring alls! Fortfarande! Det är något som är fantastiskt bra! Men jag har ändå målet att gå ned 2 kg över sommaren, så jag måste sätta fart med det! Jag tränade/sprang 4 ggr förra veckan och igår hade jag ett ordentligt pass i trädgården. Jag tror att det är min träning som gör att jag står still, mathållningen går det bra med, men inte världsbäst! Jag ska försöka komma på en ny strategi!

Mått (Vecka 32 av 52)




18/7 - 2012
 
Mått idag:
Midja: 78 cm
Stuss: 108 cm
Lår: 64 cm
Arm:  35 cm
 
Förändring sedan förra veckan:
Midja: 0 cm
Stuss: 0 cm
Vänster lår: 0 cm
Vänster arm: 0 cm
 
Då var andra veckan avklarad utan våg!! Efter helgens festligheter kan jag inte förvänta mig annat än att gå upp, vi har ätit riktigt fin mat, flera mål och vid konstiga tider. Jag har dock hållt i alla mina träningspass, så jag är grymt nöjd med det! Jag har ätit en glass och tre wienerbröd, samt en kokostopp som inte får finns med på min "lista". Men jag är trots allt väldigt nöjd! Måtten visar inte på någon större förändring!! Det är möjligt att det kan vara några millimeter över måtten ovan (ex. 78,3). Det är så svårt att mäta exakt på samma sätt som tidigare. Hur som helst så ser det ut att gå bra!!
 
Nu i kommande helg så är det lagom med festligheter och det ska inte vara några problem. Enligt min matdagbok har jag ätit ibland 900 kcal över det jag bör äta. Så jag försöker ta igen detta med extra många träningspass. Var ute igår och sprang och ska nu äta min frukost (rågmjölsgröt med hallon) och sedan ut och springa igen!
 
Jag har fortfarande inte satt mig med någon speciell matplan, men den finns nog i huvudet. Ska försöka anteckna den i bloggen och ha någon form av stabilitet i ätandet. Jag är dock verkligen på god väg!

Mått (Vecka 31 av 52)




11/7 - 2012
 
Mått idag:
Midja: 78 cm
Stuss: 108 cm
Lår: 64 cm
Arm:  35 cm
 
Förändring sedan förra veckan:
Midja: 0 cm
Stuss: 0 cm
Vänster lår: 0 cm
Vänster arm: 0 cm
 
Idag är första veckan med enbart mått och ingen våg! Det känns läskigt!! Men det ska nog gå bra, det gäller att ha lite mer go bara! Denna vecka så har ingen förändring skett, vilket känns bra!! Att jag står still är positivt! Och som jag har förstått det så är det midjemåttet man ska ha mest fokus på, då 1 cm = 1 kg. Jag vill ju helst se att måtten går nedåt, men när det är så små marginaler som 0,3 kg jag oftast går ned, så dröjer det kanske innan det syns här. Det blir en långsammare och mindre precis rapportering, men det är det bästa som finns att använda i nuläget! Dessutom är det spännande att testa!

Dag 224

Idag är det min första dag med träning och mathållning inför sommaren! Det har varit spännande, och jag har lyckats hålla mig ifrån alla godsaker så som wienerbröd, godis, glass, läsk, godsaker i charken mm! Idag åt jag en mycket god "vårsallad med varmrökt lax och sparris" från itrims nya kokbok, sid 53! Den har jag hållit mig till under dagen, förutom bigaråer som blev mellanmålet!
 
Jag var även ute på en minst sagt svettig tur i skogen imorse innan jobbet. Det är inget annat än motiverande att springa allt man har, då man försöker fly från myggsvärmarna. (Vilket inte går speciellt bra, då dom j*vlarna är snabbare.) Men i och med detta så fick jag en fantastisk work-out och kände mig riktigt nöjd med min insats. Det börjar bra!! Det känns så skönt att pyssla med lite annat som omväxling! Mitt nästa problem blir att få ihop mina steg för dagen, som jag upptäckte idag inte är speciellt många...

Vikt (Vecka 30 av 52)




4/7 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 82,6kg
Viktförändring denna vecka: -2,5kg
Viktförändring totalt: -26,3kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 13,8kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -35,1kg

Denna veckans resultat är helt fantastiskt!! Inte ofta jag ser denna siffra nu för tiden! -2,5 kg! Detta sätter en bra grund och ett lätt (?) mål inför sommaren! 2,6 kg mindre ska jag banne mig klara av!!
 
------------------
 
Idag har jag även mätt mig! Resultaten publiceras nedan och är de jag kommer att ugtå ifrån under sommaren, då jag saknar våg! Publicerar därför mina mått-resultat idag som startskottet! Mätningen kommer att ske onsdag morgon, en gång i veckan.
 
Mått 4/7 2012:
Midja: 78 cm
Stuss: 108 cm
Lår: 65 cm
Arm:  35 cm
 
Äldsta mått från 15/9 2011:
Midja: 111cm
Stuss: 127cm
Vänster lår: 76cm
Vänster arm: 43cm
 
Skillnaden idag sedan 15/9 2011 är alltså: 33 cm runt midjan, 19 cm runt stussen, 11 cm runt låret och 8 cm runt armen!
 
 
 

Saker på gång!

Nu är det planering på gång! Inför sommarens utmaning så sitter jag snart med planeringen för träning och mathållning, i en bra kombination med semester och jobb! Jag har idag varit på en motivationsträff på itrim och gått igenom bra saker, lite vad jag ska tänka på när oförutsedda saker händer eller om suget är och flåsar en i nacken.
 
Det kommer att ske en ändring i min blogg under sommaren då jag inte alls kommer att väga mig!! Jag har lämpligen ingen våg ute på mitt sommarställe i skärgården! Jag kommer därför istället att mäta midja, stuss, överarm och lår samt publicera resultaten här. Detta kommer att ske som vanligt, en gång i veckan. Imorgon är det vägningsdags och det blir min sista vägning innan sommaren, jag kommer även att ta mina mått imorgon och publicera, för att ha min första utgångspunkt!
 
Under sommaren kommer jag att jobba i en lanthandel och ett café. Därav den stora utmaningen! Detta har jag gjort sedan ganska många år tillbaka och sommaren har alltid varit den tiden på året som jag gått upp mest i vikt. Just för att det finns så många frestelser, i form av godis, bakverk, nybakat bröd, charkdisk med delikatesser, allt man någonsin hade kunnat tänka sig finns att äta och se på.
 
I år kommer det att bli den stora utmaningen: att med mina nya kunskaper och mina nya vanor kunna klara av att leva mitt liv som jag vill under sommaren, utan att gå upp i vikt! Mitt grundmål är att jag ska gå ned i vikt och nå min nästa stora gräns, 80 kg, tills nästa gång jag väger mig i augusti!
 
Detta kommer att bli en mycket intressant sommar! Jag tror stenhårt på mig själv och har faktiskt inga som helst tvivel! Jag vet hur duktig jag är och längtar bara efter att få sätta igång!!!

RSS 2.0