Dag 65

Imorgon är det dags för vägning! Jisses! Hoppas det går bra... Har som sagt i fredags/lördags fått i mig massa kalorier, men det ska inte göra allt för stor skillnad med tanke på att jag äter normalt igen! Blir spännande imorgon med den nya gruppen också!

Dag 62

Idag har jag haft en avslappnande och skön dag! En på länge! Arbetsproverna är släppta idag och jag trodde jag skulle skutta ur stolen när jag fick reda på vad det blir i år!! Har för övrigt ätit och haft det gott idag! Fått i mig hemska 2800 kalorier... Men det är helt OK för idag! Ätit lyxig mumsig hamburgare idag och sushi! Gott som tusan och detta gör mig nöjd för en lång tid framöver skönt nog! Underbart att ha pojkvännen här och ha myshelg!

Dag 61

Pust! Ännu en vecka avklarad, äntligen fredag! Allt går som smort förutom att det är mycket som ska göras! Lite panik med ett sidoprojekt just nu... Precis varit på Body Shop och unnat mig lite hårbehandlingsprodukter! Yay! Det nya kylskåpet har kommit och det ska bara bytas ut nu också! Inväntar även min pojkvän som är påväg hit! Ska bli en underbar helg! Imorgon blir det Berghs!! Woho! Ska bli så kul att se vad dom hittat på för arbetsprover i år!

Dag 60

Redan dag 60! Ungefär 2 månader in i utmaningen, det vill säga att det bara är 10 månader kvar! Idag har allt gått bra, dock är det ganska tidspressat med allt som ska hinnas med! Hinner inte skriva mycket idag, diska och sen sova!

Vikt (Vecka 7 av 52)




25/1 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 94kg
Viktförändring denna vecka: -1,7kg
Viktförändring totalt: -14,9kg

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 3,3kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 24kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -23,7kg

Det är helt fantastiskt! Minus 1,7 kg denna veckan! Det innebär att jag har bara behöver gå ner 1 kg i veckan för att nå mitt mål!! Det är helt underbart och fullständigt görbart! Mer än jag någonsin kunnat hoppas på!!! Jag gör tydligen helt rätt, och saken är den.. Det är inte svårt!! Jag mår jättebra, är sällan hungrig och känner ändå att jag orkar hela dagen ut! Plus att jag får äta allt jag vill! Äter lite av allt, förstår även först nu innebörden av det! Precis tränat också, så jag är uppe i mina 3 träningspass denna veckan redan! Längtar till Sälen-veckan och skidåkning!!

Dag 58

Idag har jag fått min första lön på nya jobbet! Underbart! Sköter mig även väldigt bra med maten, vilket gör mig mycket nöjd! Sköter även träningen, idag blev det träning samt imorgon blir det också träning! Samt vägning!! Så spännande, förväntar mig inte lite mycket som förra veckan men ändå att det ska gå nedåt! Även fått reda på att jag har kalcium-brist, troligtvis pga att jag inte äter ost/dricker mjölk sådär ofta längre! Så blir kosttillskott här..

Dag 56

Igår blev prestationen stor, jag åt inte för mycket igår heller! Otroligt! Åt lite broccoli av mina sista 40 kalorier på kvällen där. Idag blir det tvätt och sen bär det av hem igen ikväll eller imorgonbitti! Troligtvis imorgonbitti så man får det lugn ännu en gång. Har även blivit tejpad igår, det känns bra, mer stöd. Ska bli kul att testa hur det känns att träna igen!

Dag 54

Efter en lång dag är man äntligen hemma hos mamma och pappa! Pust! Hungrig nu så blir middag asap! Imorgon blir det kanske sovmorgon och promenix!! Önskar alla en härlig fredag!

Dag 53

Mycket nöjd med mig själv! Fin dag idag med härlig sol! Gått så otroligt bra med mathållningen även idag, otroligt vilken skillnad! Är mätt och belåten hela dagen. Testade även att träna idag, gick sådär.. Tråkigt när man inte kan träna med benen som man vill!! Men har i alla fall varit iväg! Imorgon blir det hem till mor och far efter jobbet igen, ska bli kul att träffa alla igen! Och få en lugn och skön helg! Har varit på riktigt bra humör idag! Underbart att vara tillbaka!!

Vikt (Vecka 7 av 52)




18/1 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 95,7kg
Viktförändring denna vecka: -1,3kg
Viktförändring totalt: -13,2kg

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 5kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 25,7kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -22kg

Wohoo!!! Så in i bängen! Minus 1,3kg denna vecka! Så underbart! Stämmer överrens exakt med mina kalkyleringar för nästa mål vid sista februari! -1,3 kg/vecka!

Så skönt att det faktiskt funkar nu när jag kommit igång igen! Jag förstår verkligen nu innebörden av att ta lite av det man tycker är gott, som dock är onyttigt! Har till exempel lite honung i teet på kvällen! Allt inräknat i min kalkyl! Det går verkligen så otroligt bra med detta!

Har även varit hos läkaren idag.. Vi får se vad testerna visar när dom är analyserade, annars har jag bara lite lågt blodtryck... Och lite förkylning. Men ingen benhinneinflammation! Skönt! Dock kan det vara slitningar på g med tanke på att jag rör på benen så pass mycket nu med tanke på innan! Ska bli skönt att bli tejpad i alla fall.. Nu sitter jag på tåget och är snart på jobbet.. Längtar tills ikväll då man kan pusta ut!


Dag 51

Blev inget inlägg igår, var mycket på kalendern som skulle hinnas med! Det funkar i alla fall nu hur bra som helst med matdagboken! Så skönt att ha koll på kalorierna igen! Man vet exakt vad man får i sig, vad det innehåller och man känner sig mätt och glad av att bara veta att det man fått i sig finns att titta på! Man kan njuta av det mer på något sätt!

Imorgon är det ju vägning också! Samt min hälsokoll... Hur jag nu ska hinna allt! Blir nog bra! Ska bli spännande att se om det gått bra denna veckan eller inte! Med tanke på att jag började med detta i söndags så är förväntan inte speciellt hög! Nu lagas lunchlådor och dusch stundar!

Fick även reda på igår att jag troligtvis har benhinneinflamation!! BAH! Finns inte på kartan nu... men gör mitt bästa för att försöka läka benen, massera och linement samt stretchning. Ska bli tejpad av min massör i helgen! Hoppas det går över snabbt, för det gör så ont när jag tränar... Blir tydligen värre om man fortsätter också!

Dag 49

Jag har börjat räkna kalorier igen! Skönt det känns, att få koll! Använder mig av Matdagboken.se vilket är ett fantastiskt verktyg! Kul att följa upp och göra diagram osv.. Hoppas bara jag får till det med att stoppa in i programmet vad jag äter under dagen.. annars får jag anteckna under dagen och skriva in på kvällen! Kommer ske en hel del planerande i förväg i sånna fall... Behöver verkligen kunna ha koll på allt igen så det känns bra att ha hittat tillbaka dit! Man ser vart man gör fel om man trycker in sina måltider utan att ha tänkt efter vad man stoppat i sig! Väldigt nyttigt är det för huvudet att se! När man ser kalorierna i listan så känner man sig inte alls lika hunrig eller sugen längre!

Man vet vad ens "bank" innehåller. Och man har ett plus eller minussaldo. Självklart vill man inte ha ett minussaldo! Då har man ju ingenting att "spela" med. Jag gillar att ha koll så detta är ett riktigt smart sätt att hålla sig i shack och bli nöjd med sig själv! Jag försöker att inte se det som en manisk grej, för det känns inte så, blir det maniskt så är det inte bra. Det är ett riktigt bra hjälpmedel som man ska hantera på ett sunt sätt!

Dag 48

Skriver ett inlägg idag också ju! Fantastiskt! Idag har det också gått bra med mathållningen, middagen är på g nu. Blev sista skinkmackan för julen idag. Är redan lite mätt inför middagen sen mellis, men ska välja väl och äta lagom till middagen! Det är alltid svårt när man är hos mamma och pappa! Men det ska banne mig gå...

Dag 47

Tänker tvinga mig själv att skriva blogginlägg på helgen också! Det är något som måste göras för att inte kunna "krypa undan"! Tagit mig hem till mamma och pappa över helgen för att umgås och vila lite. Idag har det gått bra med maten, dock lite sämre vid "middagen" som egentligen snarare var fredagsmys... Men med mestadela grönsaker! Känner även denna gång att jag inte är i närheten av så sugen på det som jag brukat vara, eller att jag tycker det är lika gott! Det känns även denna helg underbart! Helt fantastiskt faktiskt!

Imorgon blir det finfin frukost som vanligt, gillar den skarpt! Kokt ägg/skramlat ägg + 2 knäckemackor med leverpastej och gurka, samt massa vatten. Och en frukt innan lunch. Me like! Känns skönt att äntligen kunna sortera mina sug och placera allt i rätt fack, det har inte gått tidigare! Det är en bra sak att kategorisera mat! Och se till att hålla sig ifrån en kategori som är onyttig till största möjliga mån! Kämpar som sagt fortfarande med det där att fullfölja "icke suget" för det jag får infall av att jag vill äta, fast jag egentligen inte alls är sugen. Det gick ändå ganska bra idag, går nog ännu bättre imorgon! Läggdags även ikväll nu då!

Dag 46

Nu har jag precis kommit hem från gymmet, jätteskönt att vara iväg och träna! Dock blir jag grymt trött på mina smalben som gör ont när jag tränar benen. Ska ta upp det på min hälsokoll! Ändå skött mig riktigt bra idag. Detta trots att jag fortfarande känner mig sjuk! Nöjd!

Vikt (Vecka 6 av 52)



11/1 - 2012

Startvikt: 108,9kg

Vikt idag: 97kg

Viktförändring denna vecka: -0,1kg

Viktförändring totalt: -11,9kg

 

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 6,3kg

 

Vikt vid start: 108,9kg

Målvikt: 70kg

Kvar till målvikt: 27kg

 

Högsta registrerade vikt: 117,7kg

Viktförändring sedan dess: -20,7kg

 

Ännu en vecka har gått! Helt vansinne... Obegripligt snabbt verkligen. Men det gick ändå bra idag, stod stilla i vikten! Till och med en liten bit nedåt! Har också fått en ny läkartid nästa vecka för att ta en massa tester! Hoppas dom hittar något.. Läggdags nu, upp tidigt imorgon!



Dag 44

Bättre dag idag! Dock blir jag aldrig frisk!!! Blir tokig på detta. Har ändå varit och tränat idag. Vilket ändå kändes skönt. Gör lite ont i halsen sådär, men det fick gå. För övrigt så har jag varit så sjukt duktig idag! Jag har kunnat stå över lusten att fika något till kaffet på eftermiddagen, det var så svårt men beslutet var det bästa! Och ikväll, höll mig till punkt och pricka till min middag! Underbart! Imorgon är det vägning igen.... Så otroligt fort det går! Hoppas på nedåt som vanligt, men har ju inte varit fokuserad sen innan jul så jag förväntar mig ingenting speciellt. Har jag tur så står jag still! Tråkigt men så är det... Ska få till en ordentlig läkartid där jag kan göra alla sorters olika tester och få reda på vad som är galet med mig! Har fått nog!

Dag 43

Riktigt seg dag på jobbet idag, inte mycket sömn eller vila i helgen. Riktigt jobbigt! Hade i alla fall ett motivationssamtal med Johanna på itrim idag. Det gick bra, vi kom fram till att jag ändå ska äta varierad kost med måltidsersättningar för att det ska gå bättre och snabbare. Så så blir det!

Dag 41

Idag insåg jag något som faktiskt känns otroligt överraskande! Och samtidigt väldigt bra..
Jag har förstått nu att om man jämför mitt ätande idag med det för ungefär 1-3 år sedan, så är det något som förändrats.

Jag trodde aldrig att det skulle hända, men det är faktiskt så! När jag äter på samma sätt som jag gjorde förut, dvs äter mycket av mat, eller äter "fel" sorts mat. Mackor, choklad, läsk, chips, onyttig mat. Då känner jag hur kroppen och jag mår dåligt av det, jag känner att jag inte egentligen vill ha det alls! Detta är ett enormt stort oväntat steg!! Tidigare kunde jag äta precis hur mycket som helst av vad som helst. Det fanns ingen kontroll och inget stopp. Nu, om jag dukar upp för världens frossande, så funkar det inte.. Det känns äckligt halvvägs in! Det känns konstigt och jag mår inte bra av det. Vilket chockar mig! Att känna att jag faktiskt inte vill ha! Det kan inte beskrivas på något annat sätt än att det känns helt fantastiskt underbart! Det känns onaturligt och konstigt att inte äta frukt eller grönsaker till eller att äta mackor istället för knäckebröd. Helt otroligt!

Den stora utmaningen är att tolka detta i tid så man inte börjar med det man vet kommer kännas fel. Idag har jag fuskat och ätit allt som fallit mig in, i efterhand och mot slutet så har jag mått mer illa än kännt mig nöjd. För en gångs skull önskar jag det ogjort, för en gångs skull mår jag pyton av det! Och det känns underligt nog jätteskönt! Jag känner verkligen att jag inte vill ha mer av det!

För första gången känns det som jag kommer kunna ha kontroll. Jag förstår först nu vad folk pratar om när dom menar att man tappat kontrollen över sig själv när man väger mycket. Man har tappat kontrollen över sig själv och sitt liv, allt man gör känns konstigt och onaturligt, trist och jobbigt. Det känns inte som ens riktiga jag! Vilket är de ord som beskriver min tidigare vardag väldigt bra. Att kunna känna att man har kontroll över sin vardag, sin motion, sin mathållning och sitt välmående är ovärderligt! Utan detta skulle det inte gå! Jag förstår varför jag inte mått bra tidigare. Det är dock kämpigt att ta sig till den rätta platsen med allt. Jag kämpar fortfarande med det. Och nu när jag äntligen kommit till den insikten med mathållningen, något jag aldrig trodde skulle hända. Det kommer alltid finnas bra och dåliga dagar! Men jag kommer alltid veta vad jag känner i grunden! Nu känner jag att jag inte behöver äta mycket för att vara nöjd! Det räcker med smakbitar av saker och ting! Helt otroligt!


Dag 39

Imorgon är det ledig dag! Skönt! Har gått bra med mathållning och även kunnat träna idag, yay!
Vad som däremot stör mig mer och mer är att jag får ont i smalbenen allt oftare när jag går/tränar.
Får testa lite olika saker som funkar, när jag har råd att köpa andra bra skor så gör jag det...
Har funderingar på att kolla med läkare så det inte är något galet på gång. Får se!

Hem till mamma ovh pappa imorgon och tvätta samt sno mat! Och träffa kissekatt!!

Vikt (Vecka 5 av 52)



4/1 - 2012

Startvikt: 108,9kg

Vikt idag: 97,1kg

Viktförändring denna vecka: -0,3kg

Viktförändring totalt: -11,8kg

 

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 6,4kg

 

Vikt vid start: 108,9kg

Målvikt: 70kg

Kvar till målvikt: 27,1kg

 

Högsta registrerade vikt: 117,7kg

Viktförändring sedan dess: -20,6kg

 

 


Woho!

Jag har inte gått upp! Helt otroligt! Så himla skönt. Osäker på vad det beror på, men att jag står still känns underbart! Snart är det dags att gå till jobbet, ska bli skönt att komma hem ikväll och pusta ut. Har också varit och tränat! Underbart skönt var det, man blir trots allt avslappnad av det!



Jag måste säga att det är ganska otroligt att jag bara gått upp 1,8 kg under jul/nyår! Vilket jag precis nu upptäckte när jag räknade efter, hade detta varit för 1-2 år sedan så hade jag troligtvis kunnat lägga på mig upp mot 10 kg! Jag är jättenöjd med detta i slutändan!


Dag 37

Efter två dagar på jobbet känns det ökande roligt, konstigt obeskrivligt skönt att vara tillbaka! Imorgon blir det morgonträning kl 7 och vägning. Redan gått en vecka till!? Det går så fort så jag hinner knappt blinka. Just därav vet jag ej heller denna veckan vad det lär stå på vågen. Hoppas självklart på nedåt, men det är det sista jag väntar mig. Blir full skärpning så fort jag är friskt!

Dag 36

Tillbaka på jobbet igen, kändes faktiskt riktigt skönt efter! Äntligen igång igen. Nu är det bara att börja träna igen! Känner mig fortfarande inte helt frisk, men av med febern och kan jobba igen. Långsamt är bäst antar jag... Ätit mina normala portioner idag i alla fall, vilket kändes riktigt skönt också! Mår verkligen mycket bättre av att hålla mig till mina nya matvanor! Så det ser jag fram emot här framöver. Kommer sakta men säkert tillbaka! Måste lära mig även här att ha tålamod!

Dag 35

Då var det ett nytt år!! Jag har haft ett fint nyårsfirande och försökt krya på mig så mycket som möjligt! Tror jag mår bättre men vågar inte känna efter, imorgon är det jobb igen! Börjar kl 12 och slutar kl 20 så det blir sent imorgonkväll! Försöker nu bara njuta av sista kvällen innan allvaret börjar på riktigt. Ser fram emot torsdag då jag får träffa älsklingen igen!

Annars är det bara att komma igen nu som gäller! Helt slut i huvet konstigt nog, men det reder sig nog snart!

RSS 2.0