Vikt (Vecka 4 av 52)



28/12 - 2011

Startvikt: 108,9kg

Vikt idag: 97,4kg

Viktförändring denna vecka: +1,4kg

Viktförändring totalt: -11,5kg

 

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 6,7kg

 

Vikt vid start: 108,9kg

Målvikt: 70kg

Kvar till målvikt: 27,4kg

 

Högsta registrerade vikt: 117,7kg

Viktförändring sedan dess: -20,3kg

 

 


Idag har det alltså gått fyra veckor! Jag har mest gått upp under denna period, vilket känns väldigt tungt. Det märks ju att jag tillfälligt tappat greppet. Men det gör inte att jag tänker ge upp! Jag vet vad jag gör fel och vad jag måste göra för att ändra på det! Det handlar bara om att bli helt frisk nu och känna orken i kroppen! Gick i alla fall morgonpromenaden idag! Vilket var lite tungt men ändå kändes riktigt bra.


Det blir lättare nu efter nyår då allt återgår till vardagen, men jag måste påpeka att det är lätt att vara kaxig i början när man börjar med detta. "Inga problem med julen" osv, men så blir man proppmätt ändå och tränar ingenting! Det är verkligen jättesvårt, även om jag inte ätit i närheten av lika mycket som förra året! Så jag antar att det är något jag ska berömma mig för!


Konstigt nog så känner jag mig fortfarande inte orolig över att jag inte ska lyckas, det är nog det som är skillnaden! Jag är uppspelt för jag vet att jag kommer lyckas och längtar efter slutresultatet! Som det ser ut just nu har jag 8,4kg kvar till min nästa milstolpe 89kg. Det har gått 3 veckor redan av mina närmsta 12 veckor och jag måste shape'a upp mig nu, 9 veckor kvar och 8,4kg! Jag är jättenöjd dock om jag lyckas med 0,5kg/vecka! Omstrukturering på grundlig nivå!


Dag 30

Idag har det gått ungefär en månad och nu efter jul-helgen är det verkligen dags att ta tag igen. Under julen har jag inte varit så duktig som jag önskat med varken mathållning eller träning. Ej heller bloggen! Vilket måste bli ändring på... Så nu börjar jag sakta men säkert igen, morgonpromenader ska bli en del av vardagen igen! Så länge jag slipper febern så går det utmärkt! Nyttig mat igen samt träningspassen! Jag måste förstå att jag verkligen ska tänka långsiktigt nu och inte kortsiktigt! Det är mycket svårare än jag trodde tidigare.

Så nu är det nya tankebanor och daglig pepp, inte tappa greppet men samtidigt inte känna den där extrema stressen och oron över att om det inte skulle gå! Tänka att alla steg är ett steg på vägen, vare sig de är bakåt eller framåt! Jag lär mig varje dag! Som sagt, bara för att man haft en dålig dag betyder det inte att det är kört resten av dagarna!

Måste även ta bloggen på allvar igen, märker att det blir svårare och svårare när man inte skriver av sig lite varje dag och pratar om vad man gjort dåligt men framför allt bra! Måste börja berömma mig själv igen! Ser fram emot att lyckas!

Dag 28

Nu har det verkligen inte blivit mycket uppdateringar runt jul här!
Men har istället njutit av en fantastisk julhelg, gör fortfarande (!), och försöker krya på mig bäst jag kan!
I onsdags vägde jag mig ju, och det gick väl sådär, men får vara nöjd ändå! Blir ju lite mer julmat nu under julafton och runt, men håller ändå portionerna nere på en ganska lagom nivå! Det är ganska svårt, men ändå inte förfärligt.
Godiset har inte blivit jättemycket av! Skinkmackor däremot...

Fick jätteroliga saker i julklapp! Bland annat en pulsmätare med kcal-räkning!! Woho!
Superkul det ska bli att börja testa runt! Och så jättemysigt vi har haft det, med min älskling med på julafton är ju en av de bästa julklapparna någonsin! Plus det fina halsbandet jag fick.. och örhängena...

Denna veckans träning såg dock inget bra ut, därav kommer nog några extra kilon här i mellandagarna! Men det tar jag igen! Ser fram emot att bli frisk och kunna börja träna igen!! Det nya året ska bli fantastiskt!


Vikt (Vecka 3 av 52)



14/12 - 2011

Startvikt: 108,9kg

Vikt idag: 96kg

Viktförändring denna vecka: +0,7kg

Viktförändring totalt: -12,9kg

 

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 5,3kg

 

Vikt vid start: 108,9kg

Målvikt: 70kg

Kvar till målvikt: 26kg

 

Högsta registrerade vikt: 117,7kg

Viktförändring sedan dess: -21,7kg

 

Inte mycket uppdateringar de senaste dagarna, men idag kommer en! Veckouppdateringen!

Det är dessvärre plus på kilona idag, men det får vara ok! Kan vara tillfälligt också! Börjar bli sjuk igen....

Hur som helst närmar det sig jul och de lediga dagarna finns mer tid åt bloggen!

På jobbet går det finfint, det är riktigt kul, dock nytt att ha så långa arbetsdagar, men man vänjer sig!

Känner mig väldigt duktig i allt detta kaos ändå!!


Dag 21

Dagen innan första riktiga jobbdagen! Lite nervöst faktiskt... Fortfarande kvar i Uppsala, så åker tidigt imorgonbitti! Känns skönare att göra så tror jag. Har precis varit på öppet hur hos våra kära vänner, deras alternativa julbord, som är fantastiskt! Gjorde så att jag tog lite av allt! Vilket kändes riktigt bra, blir dock väldigt mätt av så lite så är proppmätt fortfarande! Blir nog en film kanske, sen läggdags, och innan lite packning. Kanske fixa matlåda tills imorgon. Härligt med 4:e advent!!

Dag 20

Blev ingen rapport igår, fullt upp med bak och annat! Mysig dag med julförberedelser tillsammans med familjen och pojkvännen! Bakades kardemummadrömmar, knäckflarn, knäck, kola, rullrån och leverpastej! Nu är det verkligen inte långt till jul! Försöker ta helgerna till vara och verkligen vila upp mig!

Dag 19

Hemma i Uppsala! Efter en lång dag... Allt gick så smidigt idag, bra kunder och trevliga samtal! Lyckades hinna med ett tidigare tåg trots att jag packade efter jobbet! Blir en mysig julhelg med familjen och pojkvännen! Känner fortfarande av förkylningen, men den är nog påväg bort. Hoppas jag... Ska dock bli skönt att gå min förra morgonpromenad! Den gillar jag. Inte blivit av morgonpromenader de senaste dagarna, mest för jag känner att sömnen är viktigare för att kunna bli frisk! Nu måste jag bara tagga ner och försöka sluta spänna mig/andas igen!

Dag 18

Idag tog jag mitt första kundsamtal, usch vad nervöst det var! Det gjorde att allt blev jättekrångligt och obegripligt, som ledde till att när jag skulle sätta mig ensam så blev jag ännu mer nervös än innan! Som tur är blev de följande samtalen hanterbara, efter vägledning. Så imorgon känns det nog bättre!

Blev supersen middag idag, usch! Men det får väl gå antar jag.. Ont i ryggen idag och känner av stressen mycket idag! Nervös inför imorgon också! Men åker hem till Uppsala imorgon efter jobbet i alla fall! Ska bli skönt att komma hem dit och få pusta ut lite! Verkligen tuff vecka! Kan inte komma i säng snabbare nu än någonsin!

Vikt (Vecka 2 av 52)



14/12 - 2011

Startvikt: 108,9kg

Vikt idag: 95,3kg

Viktförändring denna vecka: -0,9kg

Viktförändring totalt: -13,6kg

 

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 4,6kg

 

Vikt vid start: 108,9kg

Målvikt: 70kg

Kvar till målvikt: 25,3kg

 

Högsta registrerade vikt: 117,7kg

Viktförändring sedan dess: -22,4kg

 

Den andra veckan har det gått bättre, troligtvis för jag har skött mig och ätit rätt samt tränat! Det enda jobbiga är förkylningen som drar sig kvar. Försöker bara ignorera den! Men gick ingen morgonpromenad imorse tex, ibland känns det som det tär lite! Hoppas jag lyckas hålla i allt nu till nästa vecka så det blir ett bra minus även där! Jätteroligt att det går nedåt igen, tänker inte ens på mina senaste plus!


Nu är det ju såklart mycket med det nya jobbet, vilket är väldigt skönt att ha en mat-rutin att gå efter, enda är om man inte planerat exakt dagens middag, men skönt att det inte är någon jättestress med den. Allt flyter på så mycket snabbare nu när man inte längre är arbetslös, man har så mycket fritid annars. Bara få rutin på alla olika saker man ska klara av under dagen så är jag nöjd! Mår riktigt bra nu faktiskt, hjärnan är verkligen aktiv igen! Likaså kroppen!


Dag 17

Tredje dagen på nya jobbet! Fotats idag och haft prov! Det gick bra, dagen har flutit på bra! Har vägt mig idag också, som jag kommer presentera här snart! Försöker så gott jag kan med mathållning och det har roligt nog gett resultat denna veckan! Imorgon blir första riktiga samtalet i jobbet, vilket ska bli skrämmande men spännande!

Dag 16

Idag har det varit mer utbildning! Massor att ta in och har prov imorgon, och får testa att prata! Trött idag, så blir sängdags nu!! Blir middag imorgon och övernattning för älsklingen hos mig :) Så det ska bli underbart! Blir också vägning imorgon, ingen träning men vägning ändå. Hoppas bara det inte gått uppåt! Nu är det speciellt hektiskt verkligen! Sån otrolig omställning med 100% jobb och hålla i träning, vardagsmotion, mathållning, vila, sömn mm! Det är väldigt svårt!!! Men det går bra. Synd bara att jag är förkyld på detta! Lättare när förkylningen försvinner! Längtar till helgen och lite lugn och ro äntligen! Men nu.. läggdags! Presenterar imorgon hur det gått denna veckan.

Dag 15

Nu har man verkligen fått en känsla på hur det kommer se ut den närmaste framtiden! Var supernervös inför första dagen på jobbet. Men det har gått verkligen hur bra som helst, över alla förväntningar och förhoppningar! Allt från den första introduktionen till min teamleader har varit superbra, jättetrevliga människor överallt man kommer och fått bra kontakt med de andra aspiranterna i min grupp!

Dagen började kl 06.15 med uppstigande och kaffe.. sedan min nya morgonpromenad en halvtimme senare. Den tog 35 minuter och blev ungefär 4500 steg (ca 3,3km). Vilket känns väldigt bra ändå, trots att jag gick längre förut. Men det blir nog varken för lite eller för mycket, så håller mig där! Är också väldigt nöjd med själva rutten jag valt, det är faktiskt uppförs och nedförs, vilket jag inte väntade mig (om man inte räknar med mina 5 trappor). Det är dock tre långa raksträckor som kan ha en tendens att bli trist framöver. Men då är det ju bara att famla runt ett tag och hitta en ny väg! Väl hemma blev det frukost och en kopp te, dusch mm och sen bar det av till jobbet. Nu blir det dock iväg för träning, itrim stänger 20.00 skönt nog! Efter det, den efterlängtade middagen med lax och broccoli/blomkål samt sallad! Och efter det... Falla ihop i en hög på sängen och bara se på tv/annat tidsslöseri!

Imorgon blir det mer utbildning och gissar på att allt kommer kännas mycket mindre stressigt och mer avslappnat. Första dagen med stor förändring för mig är fasansfull.. Jag är, vilket jag märkt, en perfektionist. Allt jag gör ska vara perfekt, vilket leder till en hel del stress när jag är oförberedd eller inte vet exakt hur saker och ting ska utveckla sig! Försöker jobba bort även detta, tillsammans med att ändra mina mat och motions-vanor, samt det som kommer läggas till genom arbetet, mina mål och delmål på jobbet. Pust säger jag bara! Men jag är ju en sån person som funkar bäst/blir mest effektiv under stress. Måste bara lära mig att sätta mig ned och andas ibland också. Mycket jag ska lära mig.... Klarar jag allt detta så är jag nog banne mig enastående!

Dag 14

Idag har det gått två veckor av mitt år! Vilket är tokigt, det går så fort... Jag har hur som helst haft en fantastiskt mysig middag i min lägenhet med familjen! Underbart att ha annat att sysselsätta sig med istället för att stå och trampa runt och vänta på morgondagen... Är verkligen nervös!

Imorgon börjar det nya livet verkligen på riktigt, det är nytt jobb, nya vanor och nya kvarter! Tur att jag har min underbara familj och pojkvän som stödjer mig i vått och torrt! Och min kisse såklart, som jag saknar något vansinnigt mycket, likaså de andra.. Det är nog det som kommer kännas jobbigast av allt!

Blir att testa min nya morgonpromenad-sträcka som jag räknat ut med hjälp av eniro! Får se hur bra det känns, ska vara rätt räknat! Nu mer längtar jag till morgonpromenaden! Vilket jag nog aldrig skulle gjort för ett par år sedan! När det gäller vikten denna vecka så har jag dessvärre inga större förhoppningar, det känns som jag är väldigt trögstartad! Men imorgon lär det bli helt annat, det väntar en effektiv framtid!

Dag 13

Idag mår jag bättre! Faktiskt! Jättekonstigt! Men det är så väldigt skönt, har blivit packande idag, men ingen träning. Inget speciellt på gång idag alls faktiskt, förutom packning! Imorgon blir det slutförande av packning, träning, fyrverkerier och till slut komma hem till lägenheten! Hänga upp lite julstjärnor i fönster och packa upp, plocka rent i kylen och alltmänt gosa in mig i lägenheten! Sen på måndag börjar min första dag på det nya jobbet! Jag har även hittat en ny morgonpromenad jag kan ta, som är lika lång som min vanliga! Ska bli kul att testa den nya!

Dag 12

Sjuk idag! Usch.. Har bakat och smakat på jul-punchrullar.. Inga bra 2-3 dagar viktmässigt, dåligt med träning och inget vidare med maten! Får bli andra fasoner här, försöka bli frisk på nolltid!!

Dock har jag ändå lyckats få ihop 10 000 steg idag! Vilket jag är mycket nöjd med! Fasar lite över packning och allt inför Stockholm på söndag. Men det blir nog bra det också! Blir krya på sig hela helgen inför måndagen!

Dag 11

Skriver om gårdagen nu på morgonen! Igår var jag inne och skrev på papper för mitt nya jobb! Ska bli en ny härlig upplevelse att börja med! Hoppas jag trivs och att dom trivs med mig! Börjar på måndag kl 9! Så det har verkligen varit snabba ryck!! Har nog inte ens fattat det själv, verkligen galet!

Det blev ingen träning igår, för jag har lyckats bli lite smått kanonförkyld... igen! Vilket jag dessvärre är idag också, blir nog att tvinga mig igenom en morgonpromenad nu ändå, dock så får vi se vad som händer med träningspasset! Hoppas jag får lite mer ork och mindre feber mot eftermiddagen. Plus visdomstanden som är elak! Den är jobbig... Så tråkigt när man har ont/är sjuk och inte kan träna pga det. Hoppas förkylningen går över lika snabbt som den kom!

Hälsouppföljning 12 veckor

Dagens hälsouppföljning efter mina första 12 veckor konstaterade att jag har gjort bra ifrån mig! Presenterar här några jämförelser!

Vikt: 108,9kg till 96,2kg = -12,7kg
BMI: 36.8 till 32.5 (dvs att jag gått från Svår Fetma till bara Fetma)
Fett %: 46,3% till 39,6% = -6,7% (vilket innebär att jag gått från Fetma till bara Övervikt!!)
Fettmassa: 50,4kg till 38,1kg = -12,3kg
Fettfrimassa: 58,5kg till 58,1kg (vilket är riktigt bra eftersom det innebär att jag inte förlorat muskelmassa!)

Med den summeringen är jag verkligen supernöjd och ser fram emot nästa hälsouppföljning!!

Vikt (Vecka 1 av 52)



7/12 - 2011

Startvikt: 108,9kg

Vikt idag: 96,2kg

Viktförändring denna vecka: +2kg

Viktförändring totalt: -12,7kg

 

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 5,5kg

 

Vikt vid start: 108,9kg

Målvikt: 70kg

Kvar till målvikt: 26,2kg

 

Högsta registrerade vikt: 117,7kg

Viktförändring sedan dess: -21,5kg

 

Denna första veckas viktminskning ser ju då inte så bra ut! Eftersom jag lagt på mig 2kg sen sist! MEN... jag är så sjukt nöjd med denna dag så den kan inte bli en dålig sådan! Jag är mer motiverad än någonsin och känner bara hoppet och inte hopplösheten. Jag tänkte publicera en sammanfattning om mina förändringar på 12 veckor (sedan jag började med pulver), och resultaten är riktigt bra! Jag är supernöjd!

 

Nästa stora milstolpe kommer att vara de närmsta 12 veckornas resultat, dvs -7kg som jag är övertygad att jag överträffar! Då har jag nämligen nått precis -20kg sen jag började på itrims viktminskningsprogram.


Dag 10

Vilken dag!! Jisses... Efter dagens schema har jag lyckats med följande: Bli inspirerad av föreläsaren på Berghs frukostseminarium om foto, varit på arbetsintervju och fått anställning timmen efter jag varit där, börjar jobb på måndag nästa vecka! Varit på itrim för konditionstest, gjort hälsouppföljning som är mer än kul att uppleva, varit på motiverande gruppträff och träffat alla andra, fått höra deras framgångshistorier och allmänt fått känna mig riktigt jävla bra!! Helt klart en av de bästa dagarna detta år! Och äntligen har jag fått jobb!!

Dag 9

Efter dagens morgonpromenad, träning och massage är man avslappnad och nöjd! Nu ska vi fira min lillebror som blir 19 idag. Är lite svårt med drink, god mat och efterrätt. Blir nog att smaka lite på allt, så är det bra så! Skönt dock att ha kommit tillbaka till min träning och mina morgonpromenader!

Imorgon blir en galen dag!! Tåg till Stockholm kl 7, Berghs frukostseminarium kl 8.30, arbetsintervju kl 11, konditionstest kl 14, hälsouppföljning kl 15, gruppträff kl 16.30 och sen tåget hem igen! Pust! Men det ska bli jättekul att gå på arbetsintervju och att göra min hälsouppföljning, få allt svart på vitt! Plus att jag har en tid bokad hos min nagel-tjej! Ska bli så underbart att få din fina igen! December månad är en månad med många belöningar känner jag nu, vilket får vara på det sättet! Tillbaka till "vardagen" i januari!

Dag 8

Skönt att ha tränat idag igen! Gjorde en viktkoll bara för att se efter helgen hur mycket jag gått upp! Blev en glad överraskning med +1,6kg! Väntade mig faktiskt 3kg! Så jag kunde inte vara mer nöjd, helgen var värd vartenda hg! Morgonpromenaden imorse var också fantastisk, vackert väder, men väldigt kallt! Blir långkallingar imorgon... Och på onsdag blir det ju uppföljning! Ska bli spännande att få resultatet registrerat på riktigt hittils! Men nu, läggdags!

Dag 6 & 7

Jag har ju inte hunnit rapportera från min utlandsresa! Som blev Gdansk!!! Så himla vacker stad verkligen. Alla de gamla husen, så häftigt att se! Vi var framme vid hotellet på eftermiddagen och tog en liten promenad runt området, åt en jättefin och härlig middag på hotellets restaurang! 4-stjärnigt hotell!! Efter det fick jag en "Hot Oil Massage" på hotellets Spa-avdelning!! Kunde inte haft det bättre... På kvällen hittade Mathias en gigantisk shopping-galleria! Som vi shoppade på igår!! Efter en fin promenad runt i Gdansk blev det pusta lite och sen bar det av till gallerian för ännu en fantastisk middag samt shopping! Jag har köpt skor.... och en jättevacker klänning! Jag vet att man inte ska köpa målkläder osv, men detta får faktiskt bli ett undantag, för den klänningen var för fin att avstå! Kommer sitta så himla bra, vilket den faktiskt även redan gör! Imorse gick vi upp tidigt och åt hotellfrukost, tog oss till flygplatsen (vilket var något av det smidigaste jag varit med om) och anlände sedan till Arlanda 20 min tidigare än beräknat. Allt har gått helt perfekt! Allt har varit perfekt, kunde inte haft en bättre helg eller spenderat den med en bättre person!

När det gäller mathållning osv, så har det förstås inte gått enligt mina ramar! Jag har ätit potatis av alla dess slag, druckit vin och drinkar, efterrätter, bröd, allt som man kan tänka sig som är onyttigt. Och jag har absolut ingen som helst ångest för detta, det är en helg jag spenderat med min älskling för att bland annat fira vår års-dag! För första gången kan jag verkligen säga att jag inte har ångest för något jag ätit! Och det känns fantastiskt! Kunde inte vara mer nöjd och glad över upplevelsen med honom!

Men imorgon är det tillbaka till "kolgruvorna"! Då gäller mitt stenhårda arbete igen, och faktiskt, har jag lärt mig oerhört mycket på denna resa. Att vissa saker jag suktat efter nu och tidigare, inte alls är så aptitretande jag trodde de var! Nu har jag nästan tappat lusten på många av sakerna helt! Vilket kommer underlätta enormt! Självklart kommer jag äta dom nån gång igen, men inte på ett väldigt bra tag. Längtar efter mina morgonpromenader och nyttiga frukostar! Mår så bra av dom!

Jag är medveten om att denna helg kommer visa sig på vågen, om inte mer än +2kg! Men jag är fullständigt beredd på att ta vad som än kommer! Är bara glad att få fortsätta min sunda och nyttiga inställning, genom julen och över det nya året!


Dag 5

Idag är det dags!! Snart åker vi till Arlanda och sätter oss på ett flyg, vart vet jag inte! Men jag ser så sjukt mycket fram emot det! Hoppas man inte glömt något...

Blev ingen morgonpromenad imorse eftersom jag behövde tiden till att göra mig i ordning, det får duga med all gång det blir idag ändå!

Kommer bli en väldigt bra prövning detta med mathållningen under resan! Ska se till att jag får i mig rätt saker och i rätt mängd! Men samtidigt inte låta det påverka resan! Får se om morgonpromenerandet enbart blir till hotellfrukosten. Hur som helst så tänker jag ha en underbar resa! På måndag blir det samma duktiga jag igen! I och för sig är jag säkerligen duktig under hela resan ändå! Ska bli jätteroligt!!

Får se om jag hinner skriva något blogginlägg, om det funkar med mobil-appen eller inte utomlands! Är i alla fall tillbaka på söndag eftermiddag!

Dag 4

Imorse var första dagen då jag faktiskt kände att det inte skulle bli så jättetrevlig att kliva upp ur den varma mysiga sängen, ner i skorna och in i jackan och ut i den iskalla blåsten! Kan vara för att det börjat blåsa som tusan de senaste dagarna! Men gjorde det ändå, så är riktigt nöjd! Hoppas blåsten lägger sig lite snart i alla fall! Annars blir det termobyxor och megajacka som gäller!

Idag har det varit en jätteskön och lugn dag, vilket jag tror behövdes! Inga större plikter, ska till och med sätta mig ned med ett fotbad och ta hand om fossingarna en stund! Samt göra en hårinpackning innan jag börjar packa och fixa inför morgondagens resa!! Kan knappt vänta! Ska bli så otroligt underbart att få komma utomlands ett tag, var länge sen sist! Får se hur det blir med mina blogginlägg om jag kan/hinner skriva! Men jag kommer i vilket fall som helst skriva och berätta vad vi hittat på! Och fota!

Dagens sug (0):
• Inget!

Mått 28/11 (efter 10 veckor)

Mått 28/11 (pulvervecka 10):
Midja: 87 cm (-24cm)
Stuss: 117 cm (-10cm)
Vänster arm: 38 cm (-5cm)
Vänster lår: 68 cm (-8cm)

Det är många cm avskalade! Sammanlagt -47cm!! Känns jätteroligt att man verkligen ser resultat! Har för övrigt tagit mina "före"bilder. Har dock några fruktansvärda bilder från början, dvs 10 veckor sedan! Får se om jag använder mig av de bilderna eller mina "nytagna", det är dock både skrämmande och kul att se skillnaden efter 10 veckor! Får se om jag vågar publicera dom första...

RSS 2.0