Vikt (Vecka 16 av 52)




29/3 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 87,8kg
Viktförändring denna vecka: -0,3kg
Viktförändring totalt: -21,1kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 17,8kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -29,9kg

Detta är helt otroligt i mina ögon! Jag har nu tagit mig ned till 87 kg!! Det är ofantligt att det faktiskt funkar! Jag är otroligt stolt över mig själv, trots den lilla viktnedgång som blev denna vecka! Men det är ett steg på vägen!! Kommande vecka är slutskedet på arbetsproverna och jag hoppas jag hinner med mina träningspass... Håller tummarna, hela havet stormar!

Dag 122

Idag skulle jag ha vägt mig men det får bli av imorgon bitti istället! Så hektisk som denna dag har varit förstår jag inte att jag ens hunnit andas! Men nya tag imorgon, arbetsprover nu tills jag somnar och sedan träning på morgonen!

Dag 121

Idag blev det ett träningspass! Pust så tungt det var idag. Hade inte mycket energi kvar i kroppen att stappla mig hem på benen med. Men det gick, trots allt! Liksom igår är matlådan fixar och mat förtärd. Målar naglarna nu och ska snart sova! Det blir en lång och tung dag imorgon. Ser verkligen fram emot helgen!

Dag 120

Pust vilken dag! Efter dilemmat med omställning av klockan imorse så är dagen trots allt slut! Påbörjade ett vansinnigt städprojekt imorse när jag sedan upptäckt att jag hade 7 min på mig att ta mig hemifrån till jobbet... Lyckades komma i tid trots allt! Väl efter jobbet, handlat, lagat matlåda, och städat tusan, en kopp te och bar även om klockan är sent. Läggdags om bara ett par minuter!

Dag 119

Tränat har jag gjort idag också! Härligt! Arbetsproverna går sakta men säkert framåt! Inte mycket att skriva idag då jag måste komma i säng i tid ikväll och hinna mycket innan! Klockan är redan mycket...

Dag 118

Idag har det varit en väldigt lugn dag! Jag har ätit saker jag inte ska idag, men tog modet till mig och körde en löprunda på 40 min! Stolt!! Så jag har vägt upp det jag ätit idag, känns enormt skönt att kunna vända en dag bara sådär! En riktig seger!

Vikt (Vecka 15 av 52)




21/3 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 88,1kg
Viktförändring denna vecka: -1,9kg
Viktförändring totalt: -20,8kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 18,1kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -29,6kg

Jisses!!! Jag har nu passerat 90-gränsen!!! Detta har jag aldrig gjort sedan tonåren! Har nog aldig ens tittat på vågen och sett denna siffra någonsin! Mitt BMI har även gått ned från 36,8 till 29,8!! Det betyder att jag från och med nu är i kategorin för enbart övervikt! Kroppen klarar av en övervikt på 10 kg och så länge jag kommer lite längre ned än såhär så mår min kropp finfint! Det känns riktigt betryggande! Så dagen har blivit ett litet ensamt firande, smsande och en mysig promenad i hamnen i den milda kvällsluften! Jag har även fått stöd och peppningar från Gunilla, Johanna och Mia idag som var på plats när jag vägde mig. Detta är riktigt stort! Så stort att det är svårt att förstå nästan! Jag är så galet duktig!!!

Dag 114

Imorgon är det dags för vägning igen... Nervös/osäker på hur det har gått. Men hoppas på att det visar ett bra resultat! Så otroligt svårt att köra full fokus på viktnedgång i denna period. Efter 3:e april så kommer det dock inte alls vara samma stess. Längtar tills det är klart och proverna är inlämnade! Håller tummarna för imorgon... Börjar även känna mig småsjuk, hoppas jag inte blir sämre.

Dag 113

Jisses vilken helg, arbetsproverna tar upp alla lediga sekunder som finns. Jag har inte tränat i helgen och känner ångest över det! Dock har jag ju jobbat med arbetsproverna. Denna vecka hoppas jag att jag hinner med 3 pass. Det blir väldigt tight, men det ska förhoppningsvis gå! Usch vilken stressig period detta är! Gör allt jag kan för att prestera på jobbet, hinna göra klart arbetsproverna och känna mig supernöjd med dom, träna, äta rätt och ändå försöka få ihop sömn så det räcker! Kan säga att det inte är lätt! Enklare blir det inte när man har 10 kr på kontot! Men det är bara att bita ihop och köra järnet!!

Dag 110

Efter dagens slit så är man äntligen hemma hos föräldrarna och njuten av en lugn kväll med bland andra katten! Wacom-brädan i högsta hugg och arbetsprover! Samt min bar och te!! Känner mig så duktig att jag inte äter annan middag idag än min bar som jag ska! Duktiga jag!!

Dag 109

Idag var en lång dag... Mycket på jobbet nu verkligen. Ett under att jag lyckas hålla allt uppe. Prestera på jobbet, arbetsprover (som borde vara 100%), träna, äta rätt och sova mycket (eller ja, sömnen blir lite lidande...)! Träningen funkar bra i alla fall, förutom att jag ibland får ont i magen när jag tränar, känns lite magsårs-aktigt. Så undrar vad det beror på! Hoppas det är tillfälligt.

Vikt (Vecka 14 av 52)




14/3 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 90kg
Viktförändring denna vecka: -0,6kg
Viktförändring totalt: -18,9kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 20kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -27,7kg

Denna veckas vikt blev jag både supernöjd och lite besviken med! 50/50 verkligen! Shit, det visar precis 90 kg på vågen!!! Helt otroligt!! Som sagt är varje hekto en vinst från och med förut! Dock hade det varit grymt att få se 89,nånting!! Längtar tills nästa vecka, nu jävlar (rent ut sagt)! Blir hem till föräldrarna och pumpa arbetsprover seriöst, förutom springa lördag/träning söndag! Annars nöta arbetsprover! Har kommit bra långt på bara två dagar nu, så känns skönt att det är igång på riktigt!

Det är lite tråkigt att jag inte hinnar med så mycket på bloggen förutom dagsuppdateringar/viktuppdateringar. Tanken är ju att bloggen ska vara till för att bokföra/skriva in tips och tricks eller motiverande saker! Dels för att motivera mig själv och underlätta men även inspirera den som eventuellt läser. Jag ska verkligen försöka bättra mig. Införa tips på recept en gång i veckan kanske...

Dag 107

Träningspasset tog inte så mycket som jag önskar, fick inte upp pulsen ordentligt. Och hade något mysko mag-ont så gick inte att pressa! Men men, gjort! Hemma nu och har druckit te till min bar. Brottas med arbetsprover på dagordningen (kvällsordningen) sedan sova! Imorgon är det också vägningsdags! Hoppas jag hinner springa förbi imorgon, får se om mitt hjärta kommer förbi eller inte. Blir antingen träningskväll och vägning med mer, eller utekväll med middag!

Dag 106

Ännu en måndag! Måndagar är alltid jobbigast, speciellt när man jobbar till kl 20. Träning blir imorgon efter jobbet. Försöker få ihop ekonomin nu med matvalet, blir svårt att trolla, men något som måste göras! Omeletter är det än så länge!

Dag 104

Min första löprunda!! Idag har jag varit på min första löprunda!! Jisses säger jag bara. Jag trodde aldrig någonsin för mitt liv att jag frivilligt skulle ge mig ut och springa. Men den punkten har jag tydligen kommit till! I alla fall att jag testar hur det känns! Jag sprang i små intervaller i 35 min inkl snabb gång! Det jag förundrades över var att jag verkligen inte hade några större problem med det! Benen orkade med allt huvudet satte sig för! Det enda som var jobbigt var hållet som kom av och till. Då tog jag det lite lugnare och väntade med att springa tills det gått över. Otroligt att det faktiskt går, jag Amanda, KAN springa! Detta är något jag aldrig trodde skulle fungera. Men det gör det!! Och jag njöt faktiskt till och med av det! När ska jag löpa igen nästa gång?? Det känns inte som att det är längre bort än en vecka! Troligtvis nästa lördag om jag befinner mig hemma hos mor och far, som jag gör nu!

Bra nybörjar-löp-tips:
Klicka här.

Dag 102

Idag har jag precis hunnit med ett träningspass efter strosande runt på stan! Pust! Nådde verkligen ett klimax efter denna stressiga dag. Lunkade hem efter träningspasset, tog en lång dusch och sitter nu med en varm kopp te och ska packa lite inför imorgon. Hoppas jag inte somnar innan!

Vikt (Vecka 13 av 52)




7/3 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 90,6kg
Viktförändring denna vecka: -1,5kg
Viktförändring totalt: -18,3kg

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): Inget!!

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 20,6kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -27,1kg

Nu är det gjort!!! Äntligen tagit mig förbi den lägsta vikten jag varit på tidigare! Varenda hekto efter detta är en vinst då jag inte vägt såhär lite sedan tonåren!! Det är ett helt fantastiskt resultat, kunde inte vara mer nöjd med det! Jag har svårt att sätta fingret på exakt vad som gjort skillnaden. Men jag gick mycket mer i helgen och åt nog mindre i och med de nya satta målen. Underbart!! Det jag gör och tänker på visar verkligen resultat! Mitt BMI är snart under 30 vilket innebär att jag hamnar i kategorin för enbart övervikt! Då jag tidigare legat på svår fetma.

Dagen till ära har jag faktiskt även varit på H&M och handlat lite nya kläder!! Det är svårt att bestämma sig då allt sitter perfekt, vilken udda och konstig men fantastisk känsla!!

Dag 100

Redan dag 100! Otroligt vad tiden går snabbt, snart är det till och med vår! Idag, dagen till ära, har jag fått mer energi och motivation! Även fast jag känner en förkylning komma krypande, trots detta så är humöret på topp och motivationen igång igen! Imorgon är det vägning och hoppas självklart på ett bra resultat, inget jag kan hoppas på, för jag har ingen aning. Håller tummarna och hoppas på det bästa. Nästa delmål är ju nu om 12 veckor, eller 11 snarare. Och att jag ska ha gått ned 12 kg till. Jag hoppas att jag kan uppnå detta, jag tror verkligen på mig själv och ska göra mitt allra bästa för att lyckas! Nu närmar det sig så många "gränser" att komma förbi så allt känns otroligt roligt, det ökända (för mig) 90,7 kg... Under detta och varje hekto är en seger och värt att firas, så våren 2012 kommer kännas fantastisk!

Jag har även funderat på att jag borde unna mig något, som sagt, och tittar just nu på en ny jacka som är mer åt höst-stuket än vår-stuket, dvs inte så otroligt tunn, samt ett par nya höga boots och ett par fantastiska svarta pumps som passar med mina supersnygga svarta sköna byxor jag hittade i garderoben i måndags. Det är så roligt när man dyker längst in i garderoben och hittar gamla kläder, som man aldrig någonsin trodde skulle sitta skönt eller bra. Så gör dom det! Magiskt (hårt arbete)!

Dag 99

Idag gick det bra med mathållningen, roligt med diskutioner på jobbet angående kalorier osv! Fått i mig lagom lite kalorier idag. Tittar faktiskt nu även på en ny jacka och ett par nya skor! För jag börjar tycka att det är dags att unna mig något! Det är ett tag sen nu, och jag tror jag har ekonomin till det denna månad!

Dag 98

Min helg har varit så underbart slapp och lugn, dessvärre har ätandet inte gått att hålla i... Har ju satt nya mål nu att hålla handfast minus (dvs inga kolhydrater i form av pasta/potatis/bröd/ris osv) under helgerna i framtiden. För att häva de dåliga besluten. Snarare slog det fullständigt bakut, och dubbelt åt andra hållet. Fattar inte varför... Sushi med ris, chips, bullar och mackor.. Så är riktigt missnöjd med min insats denna helg, även träningen har uteblivit. Så resultatet på onsdag kan inte vara annat än dåligt. Måste rycka upp mig och ta nya tag. Antar att jag blivit lite trött på det frenetiskt nyttiga och behövde ett par dagar av att inte bry sig alls, för att kunna slappna av. Ska försöka sluta känna skuldkänslor och inte grotta ner mig i det, får inte låta sånt här ta död på motivationen!

Dag 95

Vad dagarna går! Snart uppe i 100 dagar! Ikväll packar jag då jag åker hem direkt efter jobbet imorgon, ska bli myshelg med familjen, pojkvännen och bästa vännen! Längtar så mycket! Blev ingen träning imorse, sovmorgon istället, då jag kände att jag verkligen behövde vila knät. Så på't igen på söndag då jag har första möjligheten att träna igen! Annars blir det promenader i helgen.

RSS 2.0