Dag 94

Pust! Hemma efter 10 timmar på jobbet, riktigt tungt pass.. Lagar matlådor halv sovandes då jag var och tränade kl 7 imorse, dvs gick upp kl 6. Blir träning samma tid imorgon också. Fick göra lite andra övningar idag eftersom knät inte sammarbetar alls. Så haltar fram som en gammal gumma på jobbet/stan. Anyway! Det går över snart. Ganska stolt att jag avböjde alla inbjudningar på "kak-onsdag" på jobbet förutom EN liten kaka och kaffe... Imorgon blir det också långt pass, längtar till helgen då jag verkligen kan få tänka på annat och göra bara mys-saker!

Vikt (Vecka 12 av 52)




28/2 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 92,1kg
Viktförändring denna vecka: +0,1kg
Viktförändring totalt: -16,8kg

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 1,4kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 22,1kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -25,6kg

Midjemått 12 veckor sedan: 111 cm
Midjemått idag: 91 cm


Nu är det äntligen överstökat!! Halvårsuppföljningen och vägningen är avklarad, som jag så bävat för. Jag har fått mycket beröm då jag minskat bland annat mitt midjemått från 111 cm till 91 cm! Som ni nog märkt har jag inte vägt mig förra veckan, detta pga att jag var på skidsemester och inte hade en korrekt våg! Så jag är faktiskt väldigt nöjd med mitt reslutat att ha gått upp 0,1 kg! Det får jag faktiskt vara nöjd med då jag lagt på mig muskler! Idag har jag dock lyckats vrida knät på träningen, så har svårt att stödja på det. Ska träna imorgonbitti så får se hur det går då...

Vi har även satt ett nytt mål, det blir tight, men det ska gå! Målet om ytterligare 12 veckor är att ha gått ned till 80 kg! Alltså -12kg! Det kommer bli tufft, men behöver ha det tufft för att kunna göra så bra ifrån mig som möjligt! Nya vecko-förbättringar innefattar bland annat helgerna och mathållning/vardagsmotion. Alltså försöka hålla maten så bra som möjligt samt få till morgonpromenader på morgonen, eller på kvällen om jag hellre vill. Ser ändå fram emot nästa rond, trots att jag är trött! Energin kommer dock gå runt och komma tillbaka! Läggdags nu då jag ska upp kl 6 imorgon!

Dag 92

Hemsk måndag! Allt har gått fel och ingen lust att jobba alls! Tåg inställda och problem med SL-kortet... Men men! Nya tag! Imorgon har jag halvårsuppföljning på itrim! Då blir det även vägning... Jättenervös och har ångest över det. Känns nämligen som jag snarare lagt på mig pga muskeluppbyggningen! Så får se vad som händer... Usch vad jag inte längtar till vägningen imorgon. Blir lite nya dagsmål att jobba med dock, ska bli skönt! Nu blir det läggdags och upp imorgon för träning innan uppföljningen! Nya tag och försöka peppa upp sig!

Dag 89

Idag har jag landat på svanskotan och har väldigt ont, skidåkningen tog slut för någon timme sedan så sitter nu hemma i stugan och ojjar mig! Snowboard är kul och utmanande, men svårt för en van skidåkare... Lärt mig svänga åt båda hållen, men har nästan ingen kraft kvar i benen eller armarna längre! Så nu fick skidveckan ett snabbt slut. Packning, fotbad och allmänt slappande sista dygnet innan vi åker hem imorgon! Veckan har varit fantastisk och så välbehövd. Älskar verkligen att vara här uppe! Längtar redan till nästa år!!

Det känns också som att jag gått ned något! Så håller alla tummar jag kan! Vägning på onsdag nästa vecka, då denna vecka uteblivit! Hoppas på bra siffror då jag ska ha nått 89 kg!! Kan inte annat än hoppas och göra så gott jag kan matmässigt! Imorgon och söndag blir ju ingen träning...

Dag 88

Träningsvärken är klart tydlig idag. Har kört gärnet, dock är backarna sega pga nästan tö! Hade några plusgrader till och med, vilket inte var bra alls! Blev dock snowboard efter lunch och även imorgon! Jisses vilken träning man får när man inte är van! Ordentligt ont i kroppen, speciellt rumpan som man landar på gång på gång! Intressant nog även i halsmusklerna. Bränt 2100 kcal idag, bra jobbat!!

Dag 86

Solen strålade i backen idag! Helt ljuvlig åkning ända fram tills att liftarna stängde! Ordentligt med åk idag och bra träning. Enligt puls/kcal-mätaren har jag idag gjort av med 2200 kcal! Vilket baseras på pulsen, även om det stämmer eller ej så har det blivit ordentligt med träning. 6 timmar åkning är inte dåligt!

Dag 85

Vilken dag! Backarna är helt suveräna, åkningen är sagolik och snacka om att man bränner kalorier! 1900 kcal har jag gjort av med idag! Enligt min Polar-puls/kcal mätare! Även om det stämmer eller ej så har man gjort av med en hel del under en hel dag med skidåkning! Och mer blir det! Till middag idag gjorde vi egen sushi med Salma lax, så otroligt gott! Man orkar inte så mycket men ändå! Dessförinnan blev det bastu, peeling och hårinpackning! Kvällen blir till framför brasan i soffan, sen läggdags och imorgon upp igen för en ny härlig dag i backen!

Dag 84

Idag blev det skidhyrning och förberedelser! Tråkigt nog var de flesta liftarna stängda pga blåsten! Så åk blev det inte med idag. Imorgon dock, då blir det banne mig åka av! Investerat i lite nya träningskläder och tagit ett skönt fotbad! Snacka om relax!

Dag 83

Äntligen uppe i Sälen! Sitter nu i stugan med min 3G-sticka och myser i soffan! Trött som aldrig förr, så det blir bädda säng, duscha och upp imorgon istället! Äntligen ska det bli åka av och härliga frukostar, massa träning! Så efterlängtad denna vecka varit!

Dag 82

Pust! Vilken vecka! Äntligen hemma hos mamma och pappa. Försöka koppla av, fixa tvätt och faktiskt äta litegrann. Då jag inte ätit sen kl 13 idag. Imorgon bär det dock av till Sälen! Ska bli så otroligt skönt och fantastiskt!

Vikt (Vecka 10 av 52)




15/2 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 92kg
Viktförändring denna vecka: -0,6kg
Viktförändring totalt: -16,9kg

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 1,3kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 22kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -25,7kg

Vikten denna vecka var sådär. Förstår varför det bara blev ett halvt kg, men sånt är livet! Nu märker man ändå att det går lite långsammare! Har gjort grymt bra ifrån mig dock och tränat 4 ggr denna vecka! Grymt som sagt! Imorgon tar jag mitt pick och pack, hem till föräldrarna och sedan på lördag, vidare till fjällen! Ska bli en efterlängtad semestervecka med härlig träning, bastu, god mat (i lagom mängd!), arbetsprover och allmänt lugnoch skön stämning! Längtar så mycket!

Dag 78

Vilket träningspass! Imorse gick det så mycket bättre. Med bättre musik får man upp pulsen ordentligt! Känns super, mathållningen idag har också varit oklanderlig! Möjligtvis att det var lite väl kalori-rika måltider idag. Men det är OK. Hoppas på ett bra resultat på onsdag. Kämpar för det nu verkligen! Undviker alla extra kalorier fram tills nästa delmål 89 kg! Vilket otroligt nog inte är långt kvar till!!

Dag 77

Efter en härlig helg med älsklingen har jag nu på kvällen blivit effektiv och städat allt! Känns så skönt att gå och lägga sig efter det. Träningen idag blev av, men det gick inte bra. Musiken just när jag tränade var riktigt seg, otroligt vad det påverkar! Blir annat imorgonbitti! I helgen har jag verkligen försökt hålla igen. Det har inte gått så väldigt bra, men hoppas jag lyckas kompensera lagom mycket till onsdag då det är vägningsdags igen!

Dag 74

Idag så gick det också sjukt bra att träna! Peppen är på topp! Enda var att jag hade lite ont i benen idag, men försökte vara så försiktig som möjligt men ta i så pass att jag får ett grymt träningspass ändå! Imorgon kommer hjärtat hit och det blir middag på stan, får se vad det blir! Ska få njuta i alla fall, lagom mycket! Även tvätt imorgon, samt borde hinna med lite av arbetsproverna! Får se hur jag får ihop allt! Ska i alla fall bli grymt underbart att ha hjärtat här. Blir baconlindad kycklingfilé med varm rödbetssallad (kokta rödbetor, fetaost, basilika, vinaigrette)! Så galet gott så man dör! Får posta receptet här nu när jag sagt A...

Vikt (Vecka 9 av 52)




8/2 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 92,6kg
Viktförändring denna vecka: -1kg
Viktförändring totalt: -16,3kg

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 1,9kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 22,6kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -25,1kg

Ett kilo! Underbart! Trodde inte det men det ger verkligen resultat detta! Har klart hittat den rätta balansen mellan vardagsmotion/träning/mat! Det känns underbart! Inte sett 92 på vågen sen 2010! Aldrig sett något under 90,7 sen tidiga tonåren! Så det kommer bli ett enormt steg!! Längtar och ser så mycket fram emot detta år och våren, vad allt bär med sig! Life is good!

Dag 72

Idag hade jag en supergod matlåda med mig till jobbet! Itrims recept i receptboken! Lax på spenatbädd! Så gott med lite vitlök på spenaten. Nyttigt och innehåller inte speciellt många kalorier.

Lax på spenatbädd • 346 kcal

140 gram lax
200 gram fryst spenat
1 vitlöksklyfta
1 msk Philadelphia vitlök&örter
Salt och peppar

Lägg upp spenaten på en plåt, skiva vitlöken och blanda den i den frysta spenaten, salta väl. Lägg på laxbiten på spenathögen, salta och peppra den, bred på Philadelphia-osten på laxen och in i ugnen! Är allt fryst/halvfryst behövs nog 20 min på 200°. Annars om det är tinat och rumstempererat räcker nog 10 min på 200°. Mums!

Om du känner att det är för lite lax så kan du ju alltid lägga på en större bit, runt 200 gram.
Då innehåller maträtten 455 kcal istället.

Dag 71

Febrig dag på jobbet! Inte roligt alls, men det gick att ta sig igenom. Tidig morgon, träning, motivationssamtal sen jobb. Motivationssamtalet gick ut på att fastställa att allt går väldigt bra! Dock så behöver jag gå mer steg/dag. Nya målet är 7000 steg/dag. Detta fram tills sista februari. Hoppas jag känner att jag orkar det också! Just nu känns det tufft, men ska inte tänka så mycket på det. Bara gå lite extra vid små tillfällen! Har inte tid med morgon/kvällspromenader som det ser ut nu!

Dag 69

Hemma hos familjen, tvätten är avklarad och jag längtar nu till middagen! Räknat ut hur mycket jag ska äta av min favoritmat... Entrecôte, klyftpotatis och sås, med en liten chokladbit till efterrätt! Blir 45 kalorier för mycket idag, men det är det värt! Imorgon blir det ju träning!! Börjar redan bli hungrig och vi lär äta runt 20.00... Stålsättning!

Dag 67

Idag har jag gjort ett stort steg tycker jag! Det var avtackning på jobbet, och självklart bjuds det på tårta. Något jag var fruktansvärt sugen på idag. Så idag handlade det mer om ren och skär vilja än motivation i det laget. Jag åt inte en enda liten bit tårta! Tog en kopp kaffe istället! Känns jättebra nu när jag tänker tillbaka då jag inte alls är sugen på det nu. Så mycket onödiga kalorier, man känner sig nästan lite äcklig efteråt med så mycket grädde också. Glad att ja skippade det! Kunde njuta av en banan på eftermiddagen istället! Har även fått mitt nya kylskåp! Det vill säga, jag har frysfack!! Yes! Mer ekonomiskt, kan ha fisk i frysen och isbitar! Annat bra att frysa. Möjligtvis några av mina hemmabakade bröd för lyxiga tillfällen! Frusna hallon! Så bra det känns! Och imorgon ska jag hem till familjen... Ska också bli skönt!

Vikt (Vecka 8 av 52)




1/2 - 2012
Startvikt: 108,9kg
Vikt idag: 93,6kg
Viktförändring denna vecka: -0,4kg
Viktförändring totalt: -15,3kg

Kvar till lägsta vikten (90,7kg): 2,9kg

Vikt vid start: 108,9kg
Målvikt: 70kg
Kvar till målvikt: 23,6kg

Högsta registrerade vikt: 117,7kg
Viktförändring sedan dess: -24,1kg

Denna vecka var viktminskningen mindre än hoppats, men det vet jag beror på helgen! Så eftersom jag vet varför känns det helt OK! Jag har ändå gått ned! Räcker med att jag går ner 1,1 kg/vecka för att nå mitt nästa mål! Det känns helt ok och fullständigt görbart! Har även varit på gruppträff med min nya grupp på itrim, var riktigt kul och alla verkar jättetrevliga! Ska bli kul att följas åt mot det nya nyttiga livet. Hinner inte med någon mer träning innan söndag, men det har blivit tre pass denna veckan i alla fall! (Mina veckor börjar på lördagar). Vi hade kakonsdag på jobbet idag, varpå jag har ätit två kakor, första gången på tre veckor. Det är ändå ett aktivt val jag gjort, vilket känns, trots allt, bra! Men nu längtar jag massor till skidsemestern! Ska bli fantastiskt roligt!

RSS 2.0